FASCINATION ABOUT MANTAR TOHUMU

Fascination About mantar tohumu

Fascination About mantar tohumu

Blog Article

Uzun yıllar boyunca kuzugöbeğinin nasıl yetiştirileceği bilinmiyordu. 1982 yılında Ower isimli araştırmacı, laboratuvar koşullarında bu mantarı yetiştirmeyi başardı ve üretim tekniği konusunda patent aldı.

Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde alçı ve odun külü gibi farklı malzemelerle karıştırarak zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece toprağı daha çOkay verim alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir kez çapalayıp havalandırmanız da önemli. Toprak hazır olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime hazır hale getirmek.

Yenebilir mantarlar arasında yer alsa da elbette onu güvenilir yerlerden temin etmek ve asla pişirmeden yememek gerekiyor. Peki

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama ten kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak three hundred - five hundred gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Sıvı miselimiz yanında nasıl ekim yapılacağına dair ve sonrasında yapılması gerekenlere dair yönerge gönderilmektedir.

five milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

Evde istiridye mantarı yetiştirmek isteyenler için senelik hasat sayısını Web bir rakamla ifade edemeyeceğiz. Ancak mantar kompostu ile yetiştirme yapılıyorsa three ay boyunca verim alınacağını söyleyebiliriz. 3 aylık hasattan sonra mantarların kalitesinde düşüş yaşanabilir.

Kuzu göbeğini bizim buralarda dağlardan buluyorlar ama bildiğim kadarıyla çAlright zor bulunuyormuş yani herkes bulamıyormuş ve bunun içinde fiyatı biraz pahalı oluyor.Biz kalabalık olduğumuz için one,five kilo almıştık sixty tl falandı ama lezzeti değer doğrusu :)Tekrar ellerinize sağlık

İstiridye mantarı kuluçka ve hasat dönemlerinde farklı sıcaklık ve nem değerleri isteyen bir mantardır. Bu nedenle üretim yapılan ortamın şartlarının kontrol edilebilir ve istendiği gibi değiştirilebilir olması gereklidir.

HABERLEREğitimAraştırmaKuzu Göbeği Mantarı nedir ve nerelerde yetişir? Kuzu Göbeği Mantarı nasıl pişirilir ve faydaları

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çok sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Antioksidan özelliği ile serbest radikallerin kırılmasında propertyımcı check here olur. Kolesterolün dengelenmesine katkı sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik gibi bakterilerin yok olmasına yardımcı olur.

Report this page